Tánczos Kata - hárfaművész

A zene gyógyító hatása

„Ó, zene! Eszedbe jut egy dallam, hangtalanul eldúdolod magadban, hogy áthassa bensődet, hogy hatalmába kerítse minden erődet és mozdulatodat – és azokra a pillanatokra, amíg benned él, kioltson minden esetlegest, rosszat, durvát és szomorút a lelkedben, felcsendüljön benne a világ, és a nehezet könnyűvé, a dermedtet szárnyalóvá varázsolja!”

(Hermann Hesse)

Felgyorsult világunkban különösen megnőtt az igény a felgyülemlett stressz oldására. A zene lélekre gyakorolt gyógyító hatása ma már közismert.  Segít abban, hogy közelebb kerülhessünk önmagunkhoz. Nem csak ahhoz nyújt eszközt, hogy kifejezzük érzéseinket a számunkra fontos embereknek, hanem segít oldani azokat az elfojtott belső feszültségünket is, melyek sokszor nem kerülnek felszínre.

Napjainkban mindenki törekszik a nyugalomra és a harmóniára.  A hárfa szelíd, lágy dallamaival természetes úton lehet enyhíteni a szorongást és a depresszió kellemetlen tüneteit.

A zene egyetemes hatása révén mindenkihez képes szólni és mindenkit megérint. Jótékony hatása van az idegrendszerre, a nyugtalan alvásra.

Segítségünkre lehet abban, hogy könnyebben megbirkózzunk a mindennapi problémákkal.